Sectia Limba Engleza


Limba Engleza este o disciplina deosebita.
Ea constituie o componenta importanta a specialitatii IA. Programele care au fost alcatuite la momentul formarii specialitatii, se modifica si se completeaza permanent, deoarece profesoarele de limba engleza sunt în cautarea unor noi metode de perfectionare a procesului didactic.
Pe parcursul anilor de predare, studentii îsi îmbogatesc cunostintele în gramatica, fonetica si lexica si comunicare. Studiile sunt bazate pe metoda comunicativa de predare. Aceasta presupune dezvoltarea capacitatii de exprimare a ideilor proprii ale studentilor.

Sectia Limba Engleza a catedrei ILMA este administrata de Doamna Maria Anischievici, care este un pedagog extraordinar, talentat si cu o experienta foarte bogata. Datorita capacitatilor sale Doamna Anischievici a reusit sa formeze o echipa unita de profesori, pentru ca lucrul în echipa, este o metoda moderna de lucru preluata de sectia Limba Engleza.

O echipa de profesoare tinere, din care fac parte atît absolventi ai Universitatii Pedagogice, cît si a specialitatii ILMA, îsi perfectioneaza cunostintele în metodele de predare participînd la seminarele organizate de catre ambasada Americana la Centrul pentru profesorii de limba engleza (English Teaching Resource Centre). Se organizeaza, deasemenea, seminarele metodice lunare la sectia de limba engleza, la care sunt invitati asistenti de la ambasada Marii Britanii, precum Lisa Davis, activitatile carei ajuta atit profesorii cit si studentii sa-si perfectioneze comunicarea in limba Engleza. Profesoarele tinere, care au terminat cursul de masterat si lucreaza asupra temelor stiintifice participa la diferite seminare internationale si nationale in domeniul lor interes. Lectiile bine planificate si organizate, o abordare moderna a diverselor activitati, placerea comunicarii într-o limba fluenta si corecta - toate acestea au transformat engleza în obiectul preferat al multor studenti. Profesionalism îmbinat cu perseverenta, dedicare si o engleza impecabila - acestea sunt calitatile ce dirijeaza activitatea profesorilor.

Doar la Universitate întelegi cu adevarat ca a studia o limba, inseamna, de fapt, a asimila o particica din cultura altor tari, din gîndirea lor, atît de diferita de a noastra.
Ai sansa de a studia o varietate de discipline cum ar fi: "Business Culture". Cum sa începi cariera? Cum sa scrii un CV? Cum sa negociezi? Pregatirea pentru un interviu, organizarea afacerilor, etica în business, bazele marketingului - iata doar cîteva din temele abordate de aceasta disciplina.
Cunoasterea vocabularului economic englez este o aptitudine necesara. Toate acestea sunt predate într-o maniera interesanta, se organizeaza activitati practice si conferinte, care necesita pregatire din partea studentilor, studii suplimentare, dar sunt în acelasi timp o sursa de placere constanta pentru realizarile personale. O disciplina complementara, dar foarte utila este "Teoria si Tehnica traducerii". Desi pare simpla, traducerea este o disciplina complicata, dar indispensabila unui lingvist. Aici se studiaza metodele, procedurile, principiile de traducere, apoi ele sunt aplicate în practica pe texte artistice, economice, tehnice etc. Oricine poate învata o limba straina, dar numai o persoana inteligenta poate deveni traducator. Studiem nu doar teoria traducerii, facem multa practica capatînd astfel deprinderi extrem de utile. Se studia za, de asemenea obiecte specializate, cum ar fi: Computer English, Business Correspondence, Comparative Grammar Suntem dotati cu un laborator audio video, unde studentii pot privi filme sau asculta inregistrari audio cu vorbitori autohtoni. De asemenea va sta la dispozitie o colectie de carti si manuale pentru a fi folosite in sala de citire si acasa.


Noutati